Tekenen & Schilderen

maandagmiddag 13:00 tot 15:30 uur

In deze cursus ligt de nadruk op schilderen met inkt of aquarel. De cursus bestaat uit 3 blokken met 3 verschillende docenten waardoor je verschillende inzichten krijgt. Elk blok van deze cursus gaat dieper in op een thema, materiaal of techniek en is ook te volgen als korte cursus. Maar je kunt ook kiezen voor de hele cyclus van 24 lessen.

De cursus start met een kort blok van 6 lessen leren tekenen, thema Stad & Land. Een tekening of schets is immers vaak de basis van een goede aquarel. Het thema maakt deze korte cursus zeer afwisselend omdat we zowel organische natuur als geometrische gebouwen tekenen of aquarelleren. En als het lekker weer is gaan we naar buiten.

Daarna volgen 6 lessen Japans penseelschilderen. Hierbij gaat het om de directe, raak neergezette penseelstreek. In eenvoudige, heldere lijnen en vlekken gaan we proberen om de essentie weer te geven van onderwerpen uit de natuur. In de latere lessen werken we met inspirerende sierlijke modellen van de dansacademie. 

We eindigen met 12 lessen Aquarelleren. Aquarelleren is veelzijdig en uitdagend; door het gebruik van water is het resultaat altijd verrassend. In de lessen wordt aandacht besteed aan de techniek van het aquarelleren en aan het gebruik van de specifieke eigenschappen van waterverf. Je leert werken met meerdere lagen verf, waarmee je de typerende transparante uitstraling creëert. Werken op nat papier laat kleuren in elkaar overvloeien en heeft een ander effect dan werken op een droge ondergrond.

Omdat de begeleiding persoonlijk is, worden binnen de cursus zowel beginnende als ervaren schilders begeleid en uitgedaagd. Het werken in een groep is belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. Er zijn regelmatig momenten waarop het gemaakte werk gezamenlijk wordt besproken. 

PRIJS

€ 115,00 voor 6 lessen
€ 190,00 voor 12 lessen
€ 265,00 voor 18 lessen
€ 340,00 voor 24 lessen

Er kan in eerste instantie gebruikt worden gemaakt van de aanwezige materialen. De docent zal vertellen wat handig is om zelf aan te schaffen.


GROEP

Minimaal 6 cursisten

Max. 10 cursisten

DATA & TIJD

Maandagmiddag 2,5 uur
13:00 tot 15:30 uur
Start: 9 september

Diverse docenten