Aquarelleren

Ga mee op ontdekkingsreis en ga vooral SPELEN met water, pigment en papier!

Schilderen doet u met pigment en water. Bij aquarelleren gebruiken we dat niet alleen om de pigmenten smeerbaar te maken, maar U gaat ook met andere eigenschappen van water aan de slag, zoals het vloeien over papier, de opzuigkracht van het papier en met hulpstoffen als zout om juist water en pigmenten op te zuigen, krassen om pigment te verzamelen en bijv. plastic om pigment weg te drukken. Aquarelverf is een materiaal dat uitnodigt tot experimenteren en waarmee al heel snel mooie resultaten te bereiken zijn. Aquarel is ook met name werken met licht: het wit van het papier is heel belangrijk, want wit als pigment wordt zo min mogelijk gebruikt om juist heldere kleuren te behouden.


DOCENT

Ria Bernards-Kroot

Creatief en kunstzinnig bezig zijn heeft voor mij te maken met de vormgeving van onze wereld, Ik ben dan ook breed bezig van tekenen-schilderen tot beeldhouwen en textiel: kleding, hoeden en vilten. Mijn passie is anderen het plezier leren ontdekken van creatief zijn. Ze bewuster maken van hun omgeving, leren kijken en leren hoe jij jouw ideeën vorm kunt geven. Leuk om daarbij verrast te worden en zelf nog veel te leren van cursisten! 

GROEP

Max. 12 personen
Schrijf snel in! Nog een paar plaatsen vrij.

Docente: Ria Bernards-Kroot

DATA & TIJD

Maandagmiddag 13:30-16:30

NODIG

Schort, aquarelblok, aquarelverf, varkensharen penselen en zachte penselen, oude lappen. Vooraf aan de cursus ontvang je een overzicht.

PRIJS

€ 60,00 voor 4 lessen introductiecursus
€ 175,00 voor 12 lessen
€ 340,00 voor 24 lessen (1 x gratis kennismakingsles)