Keramiek

Het leuke van klei is dat je er alle kanten mee op kunt. Als je niet tevreden bent dan haalt je er wat af of doet je er wat bij. Werkend vanuit een plan of spontaan groeiend.

Plezier in het werken met klei staat in deze cursus voorop, daarnaast de gezelligheid en stimulans van het werken in een groep. Je moet niets, maar je kunt veel. In deze cursus is er ruimte voor beginners tot gevorderden.
Maar eerst moet je een aantal technieken onder de knie hebben. Oefening baart kunst. Je leert verschillende vormen van "bouwen", zoals werken met rollen, plakjes, platen, drukmallen, vanuit een klomp klei. Je kunt bijvoorbeeld schalen, potten, vazen, tegels, figuratieve of abstracte beelden maken.

Naast technische ondersteuning helpt de docent je ook met de vormgeving of kan zij ideeën aandragen. Het gebakken werk kun je daarna verder bewerken. Bijvoorbeeld met glazuur, engobes, oxydes of verf. Dat is weer een heel nieuwe ontdekkingstocht.

PRIJS

€ 220,00 voor 12 lessen van 3 uur exclusief materiaal
€ 385,00 voor 24 lessen 

GROEP

Max 10 personen.

DATA & TIJD

Maandagavond 19:30 - 22:30 uur 
Woensdagmiddag 13:00 - 16:00 uur (vol)

Woensdagavond 19:30 - 22:30 uur (vol)
Maandagochtend 9.30-12.30 uur (12 kennismakingslessen)

Als de cursus vol is kunt u op een wachtlijst geplaatst worden.

NODIG

Veel materialen zijn aanwezig, maar u kunt ook zelf de materialen en gereedschappen aanschaffen die u graag wilt gebruiken. 

Klei kunt u bij de docent kopen of bestellen. Voor het bakken wordt een vergoeding gerekend

Onze docenten

Thea Vuik