Keramiek

Het leuke van klei is dat je er alle kanten mee op kunt. Als je niet tevreden bent dan haalt je er wat af of doet je er wat bij. Werkend vanuit een plan of spontaan groeiend.

Plezier in het werken met klei staat in deze cursus voorop, daarnaast de gezelligheid en stimulans van het werken in een groep. Je moet niets, maar je kunt veel. In deze cursus is er ruimte voor beginners tot gevorderden.
Maar eerst moet je een aantal technieken onder de knie hebben. Oefening baart kunst. Je leert verschillende vormen van "bouwen", zoals werken met rollen, plakjes, platen, drukmallen, vanuit een klomp klei. Je kunt bijvoorbeeld schalen, potten, vazen, tegels, figuratieve of abstracte beelden maken.

Naast technische ondersteuning helpt de docent je ook met de vormgeving of kan zij ideeën aandragen. Het gebakken werk kun je daarna verder bewerken. Bijvoorbeeld met glazuur, engobes, oxydes of verf. Dat is weer een heel nieuwe ontdekkingstocht.

De cursussen keramiek starten in week 38.

ATTENTIE: De cursus op maandag- en woensdagavond zit vol. U kunt desgewenst wel op een wachtlijst geplaatst worden. 

Op de woensdagmiddag  is nog één plaatsje vrij.

DOCENT

Nanneke van Kerkum

Als kind was ik al in de weer met van die gekleurde fimoklei. En ben daarna altijd creatief bezig geweest, meestal met klei, maar ook met textiel en tekenen. Vandaar dat ik de opleiding tot docent handvaardigheid en tekenen heb gevolgd. Het is echt leuk om het plezier en die kennis van keramiek over te brengen aan anderen. Bij de Werckwinckel geef ik sinds 2018 keramiekcursussen. 

GROEP

Max 10 personen.

DATA & TIJD

Maandagavond 19:30 - 22:30 uur 
Woensdagmiddag 13:00 - 16:00 uur

Woensdagavond 19:30 - 22:30 uur

Start weer in week 38

Attentie: de maandagavond 

NODIG

Veel materialen zijn aanwezig, maar u kunt ook zelf de materialen en gereedschappen aanschaffen die u graag wilt gebruiken. 

Klei kunt u bij de docent kopen of bestellen. Voor het bakken wordt een vergoeding gerekend

KOSTEN

Eind juni komen de nieuwe prijzen online.


€ 175,00 voor 12 lessen
€ 340,00 voor 24 lessen (1 x gratis kennismakingsles)