Beeldhouwen

Steen lijkt een onmogelijk materiaal om mee te werken. Toch worden er prachtige beelden mee gemaakt. Het materiaal is ook niet altijd even hard als het lijkt. Speksteen is een vrij zachte steensoorten die het voor de beginnende beeldhouwer makkelijker maakt om zijn/ haar ideeën uit te werken. Met eenvoudige materialen als houtvijlen, gutsen en raspen kunt u al een mooie resultaten boeken. Speksteen heeft als voordeel dat het gepolijst kan worden tot een mooie zacht glanzende steen.

Het lastige van beeldhouwen is dat materie weg moet halen om het beeld vrij te krijgen uit de steen. U kunt dus niet zomaar even wat aanplakken, zoals bij keramiek. Samen met de docent gaat u op zoek naar het beeld dat verborgen ligt in de steen. Indien u al een afbeelding hebt van een beeld gaan wij op zoek naar een steen waar dit beeld qua volume uitgehaald kan worden. Sommige cursisten vinden het ook spannend om geïnspireerd te worden door de steen en zijn specifieke vorm en gaan van daaruit werken. Iedere cursist werkt dus op haar/zijn eigen wijze aan de steen onder begeleiding van de docent.

Wilt u kennismaken met beeldhouwen? Vindt u het leuk al werkend in contact te komen met anderen en uw ervaringen en inzichten te delen? Doe dan mee!

GROEP

Max. 10 personen

Start bij minimaal 6 deelnemers

Kleding: schort of kleren die stoffig mogen worden

PRIJS

€ 90 Inclusief lunch en steen

Wij zorgen voor een mooie steen, gereedschap en professionele begeleiding.