Hoera, het is gelukt! De allereerste expositie Kinderkunst van de Werckwinckel gaat geopend worden zondag 22 januari om 13.00 uur in cultureel centrum Elckerlyc. Niemand minder dan Zotte Lotte zal de expositie feestelijk openen met muzikale optredens van kinderen van de Cultuurschool. Klik hier voor een impressie van de opening

Er worden ca. 20 kunstprojecten met uiteenlopende onderwerpen gepresenteerd van het afgelopen najaar van het kinderatelier, de tekenacademie en de Da Vinci Factory. Er zijn dieren te zien in stift, met krantenpapier en houtskool. Maar ook hebben de kinderen zich laten inspireren door sprookjes, stripfiguren, Pop Art en kunstenaars. En ze hebben vooral veel leren experimenteren met materialen zoals textiel, papier mache, glasmozaiek, pastelkrijt, hout en oostindisch inkt. Een hele afwisselende expositie dus.

Kunst en cultuur vormt kinderen, ze doen nieuwe ervaringen en perspectieven op. Ze leren op een andere manier naar zichzelf, de ander en hun omgeving te kijken. Deze expositie kinderkunst maakt zichtbaar wat cultuureducatie doet. Kinderen (leeftijd 6-16) als kunstenaars, met een onbevangen blik op de buitenwereld en een ongebreidelde fantasie en een oorspronkelijkheid die we koesteren. De Werckwinckel is trots op wat er al in zo'n korte tijd bereikt is. Op wat de kinderen ons hier laten zien!

Nieuwsgierig geworden naar de kunstwerken? Kom een kijkje nemen. De kunstwerken zijn nog tot 1 maart te zien in de corridor van Elckerlyc tijdens openingsuren.