Zotte Lotte opent verrassende expositie Kinderkunsten

24-01-2023

Afgelopen zondagmiddag werd in Elckerlyc de eerste expositie van de jongste leden van de Werckwinckel geopend. Vele ouders opa's en oma's, broertjes en zusjes konden genieten van de sprankelende openingsact van Zotte Lotte. Drie dwarsfluitisten van de cultuurschool verzorgden een mooi muzikaal intermezzo. Voor de corridor was een papieren doek met de handtekeningen van de jonge kunstenaars gehangen. Met een grote speelgoedhamer werd het doek opgescheurd en daarmee werd de expositie officieel geopend. Daarna konden de vele bezoekers de werken van de jonge kunstenaars gaan bewonderen.

KLEURRIJK, SPEELS EN GEVARIEERD

Alle werkstukken van 3 cursussen samen zorgen voor een kleurrijke, speelse en gevarieerde tentoonstelling. Indruk maken de bijzondere textielspinnenwebben en wandkleden die door kinderen van het Kinderatelier (6 tot 9 jaar) zijn gemaakt. De Tekenacademie (8 tot 16 jaar) is ruim vertegenwoordigd met o.a. Pop art portretten en Ecoline landschappen. En ook de kinderen van de Da Vinci Factory (8 tot 14 jaar), een cursus die kunst en techniek combineert, tonen hele verrassende resultaten zoals houten vogelhuisjes en glasmozaiek. Deze cursussen zijn mede mogelijk gemaakt door de stichting Annetje van Puijenbroek die de aanschaf van de eerste materialen en gereedschappen bekostigde.

TROTS

De reacties van de trotse ouders en natuurlijk ook de opa's en oma's waren dan ook lovend. Trots zette menig ouder zijn kind naast zijn of haar kunstwerk op de foto. De enthousiaste docenten Hanneke de Kroon en Susan Wolters kunnen tevreden zijn met de prestaties van hun leerlingen. De expositie is de komende vijf weken nog vrij toegankelijk. Leuk en inspirerend om met uw kinderen, of met de school te gaan bekijken. En mochten de kinderen enthousiast worden om zelf ook zoiets te gaan maken dan kan er nog ingestroomd worden in de pas opnieuw gestarte cursussen.