De nieuwe opzet van exposities in Cultureel Centrum Elckerlyc van de Werckwinckel leverden al veel positieve reacties op. Vooral het tentoongestelde werk in de corridor komt veel beter tot zijn recht. Ter overbrugging van de vakantieperiode wordt de corridor ingericht met afwisselend werk van cursisten uit de verschillende groepen. Zo krijgt u vanaf 16 juli een realistisch beeld van wat ook in het komende cursusjaar weer mogelijk is.

ESCHER ALS INSPIRATIE

De afgelopen weken zijn de cursisten van de teken-/schildersgroep van docent Janine van Rijswijk bezig geweest met het thema Escher. Een keer in het jaarprogramma van deze schildersgroep wordt er gekozen voor het uitgangspunt kunstenaar of kunststroming. Het werk van Escher sprak deze keer erg aan. Escher is bekend van zijn onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende patronen die geleidelijk in verschillende vormen veranderen. Geen makkelijk thema maar door de cursisten is er met heel veel plezier aan gewerkt. Het thema is natuurlijk wel op eigentijdse wijze weergegeven. Belangrijk hierbij zijn vorm en restvorm, zwart-wit vlakverdeling en compositie. De cursisten hebben soms gebruik gemaakt van fotomateriaal of vormen uit papier geknipt. Bekijk de werken daarom ook eens van heel dichtbij en laat je verrassen!


VROLIJKE KINDERKUNST

Ook de kinderen van het kinderatelier hebben zich laten inspireren door beroemde kunstenaars. Zo zijn er studies van schelpen te zien a la Rembrandt. En mozaieken met stukjes papier zoals Gaudi deed met tegeltjes. En er is ook groot 3D werk in de vorm van de meest vreemde kleurrijke wezens gemaakt van papier mache. Met een beetje behanglijm, kranten en veel fantasie is alles mogelijk. Het jongerenatelier is dit keer vertegenwoordigd met een heel groot gezamenlijk schilderwerk in zwart-wit.