Tekenacademie

Houd jij ook zo van tekenen en schilderen? Door het heel veel te doen en te oefenen wordt je steeds beter.

Wist je dat je door te tekenen je ook beter leert te kijken naar de wereld om je heen. Je kunt tekenen wat je ziet, maar ook wat je in je hoofd bedenkt. Je ontwikkelt je verbeelding en je fantasie. Met tekeningen en schilderijen kun je, net als met woorden, heel veel vertellen.

Tekenacademie t/m 12 jaar
Je maakt kennis met allerlei technieken, lijntekening, perspectief tekenen, striptekenen/manga, graffiti, compositie, kleuren mengen. We kijken ook goed naar allerlei kunstenaars. En we gaan verschillende materialen uitproberen zoals houtskool, krijt, inkt, ecoline, en waterverf. Door de leuke opdrachten leer je steeds nieuwe dingen, probeer je van alles uit en wordt je echt beter in tekenen.

Tekenacademie voor jongeren vanaf 12 jaar
In de jongerencursus ligt de nadruk op het plezier in tekenen en schilderen. Je gaat aan de slag met zelfgekozen onderwerpen: portret, fantasie, manga, realistisch natekenen, enz. Je krijgt begeleiding bij het ontwikkelen van je skills door een enthousiaste docent/kunstenaar. In de lessen wordt met verschillende materialen gewerkt. Zo heeft iedereen de mogelijkheid zich te specialiseren, in het tekenen of juist schilderen, met acrylverf of aquarelverf.

Als je daar behoefte aan hebt krijg je een opdracht, waarbij de basisprincipes van het tekenen en schilderen aan bod komen: perspectief tekenen, kleurenleer, het effect van licht- en donkergebruik in een werkstuk. Het is leuk om bij elkaar te kijken en van elkaar te leren. Verleg je creatieve grenzen!

Volg ons ook op Instagram.


GROEP

Max. 10 kinderen/jongeren

Je kunt het hele jaar door instromen.

INCLUSIEF

Inclusief alle materialen

Je hoeft zelf niks mee te nemen.

Voor deze lessen geldt de rugzakvergoeding. Dit is een subsidie vanuit de Gemeente Hilvarenbeek voor kinderen die lessen in kunst- of cultuureducatie volgen van een HBO-geschoolde docent. Via het rugzakje van de gemeente ontvang je de helft van het bedrag terug.

FLEXIBEL

Met de strippenkaart betaal je voor 6 workshops. Hiermee kun je bij alle kinderkunsten van de Werckwinckel (kinderatelier, tekenacademie, Da Vinci Factory) terecht. Zo kun je van alles uitproberen. Je reserveert steeds van te voren de data. Als je een keertje niet mee kan doen, bijvoorbeeld vanwege een kinderfeestje, ben je dus ook geen geld kwijt. En je kunt er dus ook voor kiezen om maar af en toe een keertje mee te doen, of een keer samen met een vriendje of vriendinnetje. De kaart is niet persoonlijk dus je kunt ook samen met een kaart doen.

VAST

Het is ook mogelijk om online in te schrijven voor 12 of 24 lessen op een rij. Dan ben je verzekerd van een plaatsje in het kinderatelier want er kunnen maar 10 kinderen steeds meedoen. Je kunt ook door het jaar heen instromen. Je ontvangt dan een aangepaste factuur. Gebruik hiervoor ons inschrijfformulier of schrijf in via ActiefHilvarenbeek.