Tekenacademie

Elke week oefenen we iets nieuws bij de Tekenacademie. Je leert hoe je moet kijken om iets na te kunnen tekenen en je maakt kennis met allerlei professionele technieken, zoals portret tekenen, perspectief tekenen, striptekenen/manga, compositie en kleuren mengen. We gaan verschillende materialen uitproberen zoals houtskool, krijt, inkt, ecoline, grafitti, waterverf en acrylverf. We kijken ook goed naar allerlei kunstenaars. Door de leuke verrassende opdrachten leer je steeds nieuwe dingen, probeer je van alles uit, ontwikkel je je fantasie en wordt je echt beter in tekenen.


Tekenacademie voor jongeren vanaf 12 jaar
In de jongerencursus ligt de nadruk op het plezier in tekenen en schilderen. Je gaat aan de slag met zelfgekozen onderwerpen: portret, fantasie, manga, realistisch natekenen, enz. Je krijgt begeleiding bij het ontwikkelen van je skills door een enthousiaste docent/kunstenaar. In de lessen wordt met verschillende materialen gewerkt. Zo heeft iedereen de mogelijkheid zich te specialiseren, in het tekenen of juist schilderen, met acrylverf of aquarelverf.

Als je daar behoefte aan hebt krijg je een opdracht, waarbij de basisprincipes van het tekenen en schilderen aan bod komen: perspectief tekenen, kleurenleer, het effect van licht- en donkergebruik in een werkstuk. Het is leuk om bij elkaar te kijken en van elkaar te leren. Verleg je creatieve grenzen!

Volg ons ook op Instagram.


Groep

Max. 10 kinderen, leeftijd groep 5,6,7,8

Bij voldoende belangstelling beginnen we een groep voor jongeren vanaf voortgezet onderwijs.

Tijd & Data

Maandag 16.00 - 17.30 uur

Donderdag 16.00 - 17.30 uur


Producten

Categorieën

Voor deze lessen geldt de rugzakvergoeding. Dit is een subsidie vanuit de Gemeente Hilvarenbeek voor kinderen die lessen in kunst- of cultuureducatie volgen van een HBO-geschoolde docent. Via het rugzakje van de gemeente ontvang je de helft van het bedrag terug.

Schrijf in voor de jaarcursus van 24 lessen. Er wordt dan 2 keer een bedrag van 12 lessen gefactureerd. Je kunt ook per 12 lessen inschrijven of halverwege instromen.  Je ontvangt dan een aangepaste factuur. Gebruik hiervoor ons inschrijfformulier of schrijf in via ActiefHilvarenbeek.