Street-Art

Wil je een keertje met spuitbussen werken? Of samen een echt supergroot kunstwerk maken? Of iets maken wat blijvend zichtbaar is voor iedereen in Hilvarenbeek? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Street-Art. En natuurlijk is er nog veel meer mogelijk.

TEKEN JE TAG

Tagging is de meest simpele vorm van graffitischrijven en ook de meest voorkomende. We gaan zelf een tag ontwerpen. Neem een mooie tekst als uitgangspunt maar dat kan ook je naam zijn. We leren je de skills van letters tekenen. Hoe combineer je woorden en maak je een goede compositie. Hoe maak je de letters 3D en teken je schaduw. 

3D STOEPKRIJT

We gaan de techniek uitleggen en oefenen met perspectief en standpunten. Buiten maakt ieder zijn eigen 3d tekening of we maken samen een groot kunstwerk waar je selfies kunt maken.

GRAFFITI

We gaan in de gemeente op zoek naar leuke locaties die inspireren om er iets leuks aan toe te voegen. Als we toestemming krijgen gaan we het daadwerkelijk uitvoeren met spuitbussen.

WALK OF FAME 

We gaan onze eigen stoeptegel maken. Er zijn 2 methodes: We gaan beton storten. De nog natte beton gaan we versieren met kiezelstenen, knikkers, stukjes aardewerk enz. Of we verven een bestaande tegel met betonverf. Misschien kunnen onze tegels geplaatst worden in een bestaande stoep voor onze eigen Walk of Fame.

POEZIE & HANDLETTEREN

We zoeken of verzinnen mooie teksten. We oefenen met verschillende lettertypes, soort handlettering. En we gaan ook plaatsen zoeken waar zo'n tekst zou kunnen komen. Als we toestemming krijgen gaan we het daadwerkelijk op de muur schilderen.

WILDWEVEN/BOMBING

Wildweven is een vorm van tijdelijke street art waarbij personen hekwerken versieren met stof en draad. Het inpakken van een voorwerp wordt bombing genoemd. Het voordeel van deze vorm van graffiti is dat het eenvoudig te verwijderen is en daardoor tijdelijker van aard is. Van vandalisme is dus helemaal geen sprake.

STENCIL ART BANKSY

Stencil art is een urban kunstvorm waarbij je werkt met sjablonen ofwel 'stencils'. Deze kunstvorm is bekend geworden door o.a. de kunstenaar Banksy. Aan de hand van inspirerende voorbeelden wordt de techniek uitgelegd. We tekenen of printen afbeeldingen om vervolgens de stencils uit te snijden. We leggen uit hoe je stap voor stap komt van concept tot een mooi stencil art kunstwerk.

MURAL

We maken ontwerpen voor een grote muur- schildering voor bijvoorbeeld je eigen slaapkamer. Of we gaan samen de BOX pimpen met grafische kunst.