Expositie Ruud Severijns en 

Toine de Beer in Elckerlyc

Zaterdag 10 juni vindt om 14.00 uur in de corridor van cultureel centrum Elckerlyc de opening plaats van de expositie van Ruud Severijns en Toine de Beer.

Ruud Severijns kreeg zijn eerste digitale camera in 2006 van zijn vrouw Marleen. Dat was het begin van een nieuwe passie. De straat vormt zijn belangrijkste inspiratiebron. Toerend op zijn motor laat hij zich verrassen door wat hij onderweg ziet gebeuren. Ruud ziet het als een uitdaging om op het juiste moment een treffende situatie in het dagelijks gebeuren op de straat vast te leggen. De foto's die hieruit voortkomen voorziet hij vaak van een zelfgemaakte haiku.

Toine de Beer raakte op latere leeftijd in de ban van het beeldhouwen in steen. Dit duurzame, eerlijke en natuurlijke materiaal en de creatieve mogelijkheden die het hem biedt, boeit hem. De vaak minimalistsche vormgeving van abstracte en non-figuratieve sculpturen vormen voor hem een concrete tegenhanger van de huidige complexe en virtuele wereld. Toine laat zich vooral inspireren door de optische eenvoud van het kubisme en De Stijl.

De tentoonstelling is van 10 juni t/m 12 juli vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van Elckerlyc.