Wat kun je verwachten op onze Open Dag 2022

Teken & Kleurwedstrijd

Vanaf 11.00 uur kunnen de teken- kleurplaten ingeleverd worden. Meer informatie over deze actie.

Ook op de Open Dag zelf is er gelegenheid om de kleurplaat in te kleuren. 

Vanaf 11:00 uur gratis workshops voor kinderen

Van 11 tot 17 uur is het Kinderatelier geopend en kan er geknutseld en geexperimenteerd worden met allerlei materialen. Zo krijg je een beetje een indruk wat je kunt verwachten in het nieuwe cursusseizoen.

Samen maken we ook een groot kunstwerk dat tentoongesteld gaat worden op de expositie Meesterlijk. Doe mee!

14:00 uur Opening Expositie Docenten

De expositie 'Meesterlijk' met diverse werkstukken gemaakt door de 'juffen en meesters' van de Werckwinckel geeft een beeld van wat zij cursisten te bieden hebben. De werken zijn ook te koop. Tevens is dit ook de opening van het nieuwe cursusjaar en wordt ook de vernieuwde expositieruimte in het cultureel centrum 'De Elckelyc' officieel in gebruik genomen De opening zal muzikaal opgeluisterd worden door trio H2M.

14:30-16:30 uur ateliers open

Aansluitend aan de opening geven de docenten aan belangstellenden uitleg over hun werk en kunnen liefhebbers kennis maken met de mogelijkheden die de Werckwinckel hen te bieden heeft. In diverse lokalen kan men dan ook deelnemen aan workshops.

Schilderworkshop 'Move'

Tijdens de expositie Meesterlijk laat beeldend kunstenaar/ docente Janine van Rijswijk abstracte werken zien. Het thema move/ beweging komt tot uitdrukking in het golven, kolken en vloeien van het water, de verf en de kleuren. Dit thema komt dit seizoen ook aan bod in haar cursus schilderen. Aansluitend aan de opening van de expositie kunnen geïnteresseerden in een lokaal op de eerste verdieping doorlopend experimenteren met materialen onder enthousiaste begeleiding van Janine van Rijswijk. 

Fotostudio

Docent Fred van Laarhoven zal speciaal voor de Open Dag een studio opbouwen. Hij is als docent ook verbonden aan de Nederlandse Academie Voor Beeldcreatie / De Nederlandse Fotovakschool en kan al je vragen beantwoorden over de cursussen fotografie en het bewerken van fotomateriaal. 

Workshops aquarel, handletteren, zentangle

Docente Ria Bernards is zeer veelzijdig. Zij laat u experimenteren met Aquarelleren en alvast kennismaken met de openbare workshops Handletteren en Zentangle van het Kunstcafé. Voor deze korte workshops kan iedereen zich inschrijven en deze zullen later in het jaar gegeven worden.