EXPOSITIE DOCENTEN 'MEESTERLIJK'

Hoe kun je het nieuwe cursusjaar beter starten door de' juffen en meesters' eens te laten zien waar ze voor staan. De expositie 'Meesterlijk' toont kunstwerken van enkele docenten in zeer diverse stijlen en technieken. De expositie zal feestelijk geopend worden op 10 september om 14.00 uur. En misschien denk je bij het zien van die 'meesterwerken' dat kan ik zelf ook! Nou dat is dan precies de bedoeling. Gewoon zelf proberen en inschrijven. De expositie is onderdeel van onze Open Dag die vanaf 11 uur van start gaat met kinderkunsten. Veel docenten zijn aanwezig voor eventuele vragen over cursussen en uitleg te geven over hun gebruikte technieken.

Download hieronder de prijslijst van de kunstwerken


Janine van Rijswijk

ABSTRACTE SCHILDERKUNST

Tijdens de expositie Meesterlijk laat beeldend kunstenaar/ docente Janine van Rijswijk abstracte werken zien, die zij deze zomer maakte in haar atelier. 

Het thema move/ beweging inspireerde haar tot het maken van een nieuwe serie, waarbij zij het golven, kolken en vloeien van het water, de verf en de kleuren tot uitdrukking brengt. 

Dit thema komt dit seizoen ook aan bod in haar cursus schilderen bij de Werckwinckel.Zo krijgen bezoekers aan de expositie al een idee wat zij bij deze cursus kunnen verwachten. 

Anja van Aalen

GLASKUNST

Voor deze expositie heb ik me laten inspireren door de Italiaanse meesters en de natuur.

Leonardo da vinci en Andrea del Verrocchio hebben schitterende tekeningen gemaakt, die mij er toe aangezet hebben om deze meesterwerkjes te verwerken in glas. Een hele uitdaging maar fantastisch om te doen. De natuur in al zijn meesterlijke pracht in kleur en structuur blijft voor mij altijd een grote inspiratiebron.

Met 2 werken op lichtbak wil ik laten zien hoe prachtig de natuur is. Zij laat zich niet beperken en wanneer de nood aan de maan is, bijt zij hard van zich af.

Laat U verrassen wat mogelijk is in glas.

Louis de Groot

REALISTISCHE KUNSTWERKEN

Het werk van Louis de Groot kun je omschrijven als realistisch. In olieverf, aquarel, houtskool of pen probeert hij een sfeervol beeld te schetsen van de realiteit, waarbij emotie centraal staat. Werken met keramiek is zijn tweede specialiteit. Creatief uit zich dat vooral in grote monumentale muurplastieken en handzame gebruiksvoorwerpen.

Nanneke van Kerkum

KERAMIEK

Het werk bestaat o.a. uit porseleinen schalen en verschillende zaadvormen in gekleurd porselein.

Susan Wolters

GRAFISCHE ONTWERPEN & ILLUSTRATIES

Susan Wolters is specialist in het snel visualiseren en concretiseren van concepten, productideeën en illustraties. Wolters Creative ontwerpt huisstijlen, posters, flyers, brochures, spandoeken, verpakkingen, advertenties, websites en munten.

Er is werk te zien dat in opdracht voor klanten is gemaakt;
zoals verpakkingen en munten voor De Koninklijke Nederlandse Munt, Promotiecampagne voor Hoi Werkt, en strips voor Nieuws- en Advetentieblad de Rozet.

Franca de Bruijn

ABSTRACTE SCHILDERKUNST

Het werk voor deze expositie bestaat voornamelijk uit kleurrijke abstracte landschappen in olieverf en acryl.