Expositie Maayke Stoffelen in Elckerlyc 28 mei t/m 12 juli 2022

Zaterdag 28 mei vindt om 14.00 uur in de ontvangstruimte van cultureel centrum "Elckerlyc" te Hilvarenbeek de opening plaats van de expositie van Maayke Stoffelen. 

Maayke is sinds 2014 lid van de Werckwinckel. Elke woensdagochtend wordt onder begeleiding van Louis de Groot gewerkt aan de ontwikkeling van een eigen stijl van schilderen. Ze werkt voornamelijk met acryl op doek. Maayke was jong al een echt buitenkind. Ze groeide op in een natuurrijke omgeving, waarbinnen ze zich heerlijk kon uitleven. Dit alles vormde een vruchtbare basis voor haar creatieve ontwikkeling. Al tekenend ontdekte ze wat de natuur haar te bieden had.

Realistisch met een decoratieve inslag
Maaykes werk wordt gekenmerkt door een vlotte en vrije manier van schilderen. Ze zet het onderwerp in grote lijnen op het doek, gaat daarna op zoek naar een geschikte achtergrond en werkt dan het gekozen onderwerp uit. Je kunt haar werk omschrijven als realistisch met een decoratieve inslag. Ze maakt gebruik van penseel maar ook van paletmes. Zelf verruimt ze haar eigen werk door ook de geheimen van het abstracte werk te verkennen.

Als leerkracht op de basisschool hechtte ze zeer aan het ontwikkelen van de creativiteit van de leerlingen. Ze bracht hen in aanraking met diverse kunststromingen. Ze liet de kinderen er actief ervaren door aangepaste teken- en schilderopdrachten. Daarnaast vond ze het heel belangrijk dat de kinderen, middels vrije opdrachten, ook hun eigen creatieve ideeën leerden vormgeven. Veel voldoening vindt ze ook met het creatief begeleiden van mensen op een zorgboerderij.
De expositie in de corridor beneden en in de gangen op de eerste verdieping is vrij toegankelijk te bezichtigen tot en met 12 juli tijdens de openingstijden van het cultureel centrum achter het raadhuis.