Street Art in Papenstraat Hilvarenbeek

14-07-2022

Begin dit jaar heeft de Werckwinckel samen met Jongerenorganisatie HEBE de handen ineen geslagen om het jongerenatelier op te starten met thema Street Art. Gefinancierd door de stichting Annetje van Puijenbroek en de gemeente zijn er de afgelopen maanden zeer diverse gratis workshops georganiseerd om de jongeren kennis te laten maken met materialen en technieken van Street Art.

De eerste actie was de Guerrilla marketing op de fietspaden. Nog steeds is op sommige plaatsen de tekst een beetje zichtbaar. Met een krijtspuitbus werd de aandacht van jongeren getrokken met de tekst 'Doe mee Street Art'. En dat heeft ook echt gewerkt! Een groep van ca. 15 jongeren kwam daarna wekelijks bij elkaar om te schetsen, schilderen, werken met spuitbussen en stift. Maar ook om gewoon lekker gezellig samen creatief bezig te zijn in een goede sfeer. Deuren werden met stift versierd en er werden in een aantal weken hele grote panelen zwart-wit beschilderd voor de Box. Een aantal zal tentoongesteld worden tijdens de zomerexpositie in de Elckerlyc.

Feestelijke afsluiting

Maar als kers op de taart bleek er in de Papenstraat een aantal mogelijkheden te zijn om het smalle straatje op te leuken met echte Street Art. Mede door toestemming van de Gouden Carolus, de Hema, bewoners en de gemeente hebben de jongeren daar de kans gekregen om enkele van hun ideeën te verwezenlijken. Woensdagavond 13 juli hebben de jongeren daar nog even de puntjes op de i gezet gevolgd door een feestelijke afsluiting. Ga vooral kijken in het Papenstraatje met verrassende projecten zoals vuurtoren, minecraft, vogelkastje, bloemenpoort en het boekenplankje. Kunst met een glimlach.