Stichting Leergeld viert lustrum met workshop glasfusen

11-07-2022

Stichting Leergeld Hilvarenbeek kwam als winnaar uit de bus bij de actie 'Win een Workshop' van de Werckwinckel. Al 5 jaar lang ondersteund Stichting Leergeld ouders, die het financieel wat moeilijker hebben. Niet door het geven van geld maar er worden belangrijke dingen voor de kinderen rechtstreeks betaald aan school of vereniging, enz.

Nu was het de beurt aan de leden van de stichting zelf om eens getrakteerd te worden. Onder leiding van Anja van Aalen ging men vrijdag 8 juli voortvarend aan de slag met glasfusing waarbij meerdere stukjes glas tot één nieuw stuk glas worden samengesmolten.

Het werd een gezellige en leerzame ochtend met verrassend leuke resultaten. De reacties varieerden van 'ik dacht dat ik helemaal niet creatief was' tot 'Wel spannend hoor dat glas. Heb je voldoende verbandmateriaal.' Maar dat was natuurlijk niet nodig. Ieder maakte zijn eigen unieke glastegeltje en geen enkele was dezelfde.

Een workshop is een ideale manier om kennis te maken met verschillende materialen en kunsttechnieken in de ateliers in de Elckerlyc. Leuk voor een (kinder)feestje. Ontdek hoe gezellig het kan zijn om samen met vrienden of familie te schilderen, te boetseren of kunstwerken van glas te maken.