Spetterende eindshow Jongerenatelier

09-07-2023

Afgelopen woensdag 5 juli lieten de jongeren van het jongerenatelier trots in de Elckerlyc aan iedereen zien waarmee ze afgelopen weken creatief mee bezig zijn geweest. Een leuk inspirerend einde van een mooi Werckwinckel-seizoen.

Na het grote succes van vorig jaar waarbij jongeren het Papenstraatje opleukten met Street-Art heeft jongerenorganisatie R-newt in samenwerking met de Werckwinckel in april opnieuw een jongerenatelier opgestart. De flyer die verspreid werd in groepen 7 en 8 op de basisscholen leverde uiteindelijk een groep op van maar liefst ca 25 jongeren!

Street-Art, Fashion, Arts & Crafts en Digital Art
Bij de kick-off konden de jongeren zelf workshops kiezen uit 4 hoofdgroepen: Street-Art, Fashion, Arts & Crafts en Digital Art. Street-Art scoorde net als vorig jaar weer hoog. Er werden eerst voorbereidende workshops gegeven als 'Teken je tag' en Stencil Art voordat er een echt eigen graffiti piece kon worden gespoten op een groot houten bord. Uit de categorie Fashion volgden workshops als kleding pimpen met posca's, en ook werden er T-shirts geverfd door middel van Tie-Dye. Voor Arts & Crafts doken de jongeren de ateliers van de Werckwinckel in waar ze serieuze lessen keramiek en glasmosaiek kregen. En tenslotte was er nog een workshop lightpainting, fotografie met een lange sluitertijd. Een heel veelzijdig jongerenprogramma met mooie originele resultaten.

Workshops voor volwassen
Het werken met korte workshops is een goede manier om kunst wat laagdrempeliger te maken. Vandaar dat de Werckwinckel nu bezig is ook een uitgebreid programma Workshops samen te stellen voor volwassen. Volgend seizoen is er iedere maand een inspirerende workshop. Denk aan Aquarel, glasfusen, Kunstbeleving, handletteren, kerstballen stippen, foampruiken maken, fotografie met je telefoon, vilten, papier scheppen en speksteen bewerken. En met de kennis en ervaring van het maken van de foampruiken voor het openluchtspektakel Joris steekt de Draak kan de Werckwinckel nu ook een workshop 'foampruiken maken' aanbieden in januari 2024. Meer informatie vind u op de website www.werckwinckel.nl . Daar staat ook het vertrouwde lesrooster van de jaarcursussen. Schrijf nu in voor nieuwe cursussen en workshops. Er is nu nog ruimte.