Sinterklaasfeest met huisgenoten Elckerlyc

24-11-2022

Sinterklaas is in het land en dat vieren we samen!

Huisgenoten van Cultureel Centrum Elckerlyc zorgen samen voor een gezellige Sinterklaasmiddag, kom je ook?

Vorige week kwam Sinterklaas aan in het land. Een schoen zetten met hierin een knutselwerkje voor de pieten? Samen liedjes zingen bij de deur of gedichten schrijven voor bij de surprise. Een gezellige tijd is weer aangebroken. Dit jaar hebben Cultuurschool Hilvarenbeek, Theaterschool Hilvarenbeek, De Werckwinkel en Bibliotheek Hilvarenbeek een middag georganiseerd om het nog leuker te maken voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar!

Op woensdag 30 november zijn alle kinderen uit de gemeente Hilvarenbeek welkom om samen met hun vader, moeder, opa, oma of oppas te komen genieten van een sinterklaasprogramma voor alle leeftijden. De activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Komen jullie ook?

Voorlezen voor peuters en kleuters

Net zo als elke laatste woensdag van de maand, zal er voorgelezen worden aan de allerkleinste. Natuurlijk staat deze ochtend helemaal in het teken van Sinterklaas, kom je ook luisteren?

Sinterkklaaskunst in het kinderatelier

Kinderen tussen 4 en 8 jaar kunnen van 13.30 tot 14.30 uur samen met Hanneke de Kroon van de Werckwinkel aan de slag om een mooie tekening of schilderij te maken voor Sinterklaas. Wie weet laten de pieten ook hun kunsten zien?

Sinterklaas voorlezen met muziek en toneel

Na het knutselen kunnen ze aansluiten in de bibliotheek voor een feestelijke activiteit. En feestjes bouwen doe je niet alleen. Terwijl Treesje Hagenberg van Bibliotheek Hilvarenbeek voorleest, begeleiden de leerlingen van de Cultuurschool van Maarten Jense haar tijdens het verhaal met leuke sinterklaasliedjes. Daarna gaan we actief aan de slag met Anke Spieringhs van Theaterschool Hilvarenbeek. Dansen en zingen! Vol verwachting klopt ons hart.

Surprisehulp en gedichtenworkshop

Zit je in de stress voor je surprise of je gedicht? Geen zorgen, om 15.30 uur start er in de foyer van Elckerlyc een workshop gedichten schrijven door Bibliotheek Hilvarenbeek en help de Werckwinkel met het maken van een super surprise. Deze activiteit is voor kinderen tussen 9 en 12 jaar.