Impressie Open Dag & opening expositie 2022

13-09-2022

Bekijk hier een impressie van de Open Dag en opening expositie 'Meesterlijk'.

Vanaf 11:00 uur Workshops in het Kinderatelier

Van 11 tot 17 uur was het Kinderatelier geopend en kon er geknutseld en geexperimenteerd worden met allerlei materialen. Zo kregen de kinderen een beetje een indruk wat ze kunnen verwachten in het nieuwe cursusseizoen.

Teken & Kleurwedstrijd

Er zijn diverse kleurplaten ingeleverd. De jury gaat binnenkort de winnaars blij maken met een tekendoos en tekenspullen.

Supergrote kleurplaat

Samen werd ook een groot kunstwerk gemaakt dat nu tentoongesteld wordt op de expositie 'Meesterlijk'. 


14:00 uur Opening Expositie Docenten

Zaterdag 10 september j.l. heeft burgemeester Evert Weys op meesterlijke wijze de vernieuwde expositieruimte van de Werckwinckel geopend in het cultureel centrum Elckerlyc en daarmee ook de expositie "Meesterlijk". De docenten van de Werckwinckel laten hier zien, wat zij hun cursisten te bieden hebben. En bestuurslid Wil Snelders werd zaterdag ook nog in het zonnetje gezet.

Wil, bijna 40 jaar lid van de Werckwinckel, houdt als secretaris al 15 jaar alle ontwikkelingen en afspraken nauwgezet bij. Op een positief kritische wijze stuurt hij bij, als hij ervaart dat iets of iemand vergeten wordt. Als er geholpen moet worden, staat hij klaar. Door zijn jarenlange ervaring als fotograaf zorgt hij vooral ook voor continuïteit op de afdeling fotografie. Zichtbaar verrast, werd hem, als dank voor zijn onvoorwaardelijk inzet, een boekenbon overhandigd. Zijn echtgenote Florentina deelde als zijn trouwe steun mee in de felicitaties.

Nadat de burgemeester de papieren toegang tot de corridor open gescheurd had, konden vele belangstellenden de werkstukken gaan bekijken. Het dwarsfluittrio Marieke Kuiters en Lisa Offenberg zorgden samen met docente Lia Koolmees voor de meesterlijke muzikale omlijsting.
14:30-16:30 uur ateliers open

Aansluitend aan de opening gaven de docenten aan belangstellenden uitleg over hun werk en konden liefhebbers kennis maken met de mogelijkheden die de Werckwinckel hen te bieden heeft. In diverse lokalen kon men dan ook deelnemen aan workshops.

Fotostudio

Docent Fred van Laarhoven had speciaal voor de Open Dag een studio opgebouwd. Hij is als docent ook verbonden aan de Nederlandse Academie Voor Beeldcreatie / De Nederlandse Fotovakschool en kan al je vragen beantwoorden over de cursussen fotografie en het bewerken van fotomateriaal. 

Workshops aquarel, handletteren, zentangle

Docente Ria Bernards is zeer veelzijdig. Zij laat u experimenteren met Aquarelleren en alvast kennismaken met de openbare workshops Handletteren en Zentangle van het Kunstcafé. Voor deze korte workshops kan iedereen zich inschrijven en deze zullen later in het jaar gegeven worden.