Impressie opening Kleurrijk

18-04-2023

De Werckwinckel kijkt met veel plezier terug op de geslaagde opening van de expositie 'Kleurrijk' met werk van alle cursisten In Elckerlyc van afgelopen zaterdag. Het is een bijzondere afwisselende tentoonstelling met kunstwerken van glas en keramiek, grote kleurrijke foto's en zowel abstracte als realistische teken- en schilderkunst.

De openingstoespraak van cursiste Roswitha van Maarle was voor veel cursisten heel herkenbaar. Ze vertelde dat ze eerst klein en bescheiden was begonnen en absoluut niet wilde exposeren. Maar door aanmoediging van docente Franca de Bruijn toch stappen vooruit had geboekt met mooie eindresultaten waar ze trots op was en die ze nu iedereen durfde te laten zien. Na het muzikale intermezzo door fluitistes Mette Goedendorp en Marieke Kluiters, konden de vele bezoekers de ca. 100 kleurrijke werkstukken bewonderen. In het midden van de corridor was, voor alleen deze zaterdag, een lange tafel geplaatst waarop alle cursisten keramiek een kleurrijk bord hadden tentoongesteld. De kinderen van de Werckwinckel hebben naar aanleiding van de musical Aladdin, die men volgende week kan bezoeken, een groot vliegend tapijt gemaakt en kleurrijke tekeningen van Oosterse steden.

Als je zaterdag niet in de gelegenheid was deze expositie te bezoeken dan kan dat nog tot begin juni. En vergeet dan ook niet om mee te doen met de speurtocht waarmee je kans maakt op een workshop naar keuze. We zien je graag op de expositie 'kleurrijk' van De Werckwinckel.