Doe mee met de Cultuurwinkel

14-03-2023

Als kunstorganisaties gaan samenwerken kunnen er inspirerende initiatieven ontstaan. Dat is zeker het geval met het initiatief van de Cultuurwinkel waarvoor we medewerkers zoeken. Wie mee wil doen met het vormgeven van decorstukken, kostuums en rekwisieten voor de musical Aladdin en openluchtspektakel Joris steekt de Draak kan zich nu opgeven.


Cultuurschool Hilvarenbeek is een samenwerkingsverband tussen gediplomeerde kunstdocenten die actief zijn op het gebied van dans, theater en muziek in de Gemeente Hilvarenbeek. De Werckwinckel is met gediplomeerde kunstenaars actief op het gebied van Beeldende Kunst. Logisch dus om te kijken waar organisaties elkaar kunnen versterken. Inmiddels verzorgd de Cultuurschool bij bijna alle openingen van exposities van de Werckwinckel de muzikale omlijsting. En de kinderen van de Tekenacademie zijn op hun beurt bezig met het schilderen van een Arabische stad die weer als promotie gebruikt kan worden voor de musical Aladdin waar de kinderen van het Musicalhuis hard voor aan het repeteren zijn.
CultuurwinkelVanuit de Cultuurschool blijkt er behoefte te zijn aan creatief meedenken en vormgeven van decorstukken, kostuums, promotie en rekwisieten. Onder de noemer Cultuurwinkel gaat de Werckwinckel starten met een gemengde groep creatieve belangstellenden, zowel kinderen als volwassenen, die als vrijwilliger mee willen werken aan bijvoorbeeld decorstukken voor theaterproductie Aladdin de Musical en open-lucht-spektakel Joris steekt de Draak. Onder deskundige begeleiding van docenten van de Werckwinckel maak je in feite kunst die ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden in de producties. Je gaat aan de slag met verschillende technieken zoals schilderen, timmeren, naaien enz. En werken met verschillende materialen zoals schuim, textiel, hout en karton. En natuurlijk is het leuk om samen te werken in een gezellige groep.
Medewerkers nodigWe starten op 3 achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de Elckerlyc van 13.00 tot 17.00 uur. De eerste datum is zaterdag 25 maart. Je kunt je ook opgeven voor bijvoorbeeld eenmalig een halve middag van 13.00 tot 15.00 uur of van 15.00 tot 17.00 uur. Er zijn geen speciale talenten nodig. Iedereen mag gratis meedoen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Stuur vrijblijvend een mailtje aan susan@wolterscreative.nlHet is een geweldige mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan deze grote Hilvarenbeekse producties.