Kunstcafé: Kijken naar Kunst

Voor mensen die die geïnteresseerd zijn in kunst. Voorkennis over het kunstwerk, de kunstenaar of tot welke kunststroming het werk behoort is niet vereist. In deze workshop leer je beter waar te nemen en kritisch te denken en zo steeds beter betekenis te leren geven aan kunst. De methode heet Visual Thinking Strategies. Een vanuit Amerika nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde methode, ontwikkeld om mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, begrip te laten krijgen voor wat ze zien en waarnemen bij een kunstwerk en daardoor opnieuw verwonderd raken.

Als deelnemer ga je in open gesprek met anderen. Iedereen kijkt vanuit zijn/haar achtergrond, kennis en ervaringen naar een kunstwerk en geeft daar zijn/ haar interpretatie aan.

Het blijkt heel verrijkend om dit met elkaar uit te wisselen en je opnieuw te laten verwonderen over wat er allemaal te beleven valt bij een kunstwerk. Het leert je kritisch te kijken en open te staan voor belevingen van een ander. Een verrijking bij het ervaren van kunst. Het programma wordt door de docent aangepast aan de interesse van de deelnemers.

GROEP

Max. 15 personen

Open inschrijving workshop

DATA & TIJD

4 bijeenkomsten van 2 uur. Iedere donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Start: donderdag 9 februari


PRIJS

€ 46,00 per persoon voor 
4 bijeenkomsten