Kijken naar kunst

Vanuit Amerika is een nieuwe methode ontwikkeld om mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, begrip te laten krijgen voor wat ze zien en waarnemen bij een kunstwerk en daardoor opnieuw verwonderd raken! De methode heet Visual Thinking Strategies en is wetenschappelijk onderbouwd.
Voorkennis over het kunstwerk, de kunstenaar of tot welke kunststroming het werk behoort is niet vereist. Als deelnemer ga je in open gesprek met anderen. Iedereen kijkt vanuit zijn/haar achtergrond, kennis en ervaringen naar een kunstwerk en geeft daar zijn/ haar interpretatie aan.
Het blijkt heel verrijkend om dit met elkaar uit te wisselen en je opnieuw te laten verwonderen over wat er allemaal te beleven valt bij een kunstwerk. Het leert je kritisch te kijken en open te staan voor belevingen van een ander. Een verrijking bij het ervaren van kunst.

Tijdens deze eenmalige workshop worden 3 kunstwerken besproken. De groepen zijn niet te groot zodat iedereen voldoende gelegenheid krijgt om deel te nemen aan het gesprek. De docent is gespreksleider en geen bron van kennis. Er zal dan ook geen informatie gegeven worden over de maker van het kunstwerk. De docent faciliteert het gesprek volgens een vast patroon van de VTS methode.

GROEP

Max. 15 personen

Open inschrijving workshop
Start bij minstens 6 aanmeldingen

DATA & TIJD

najaar

ca. 2 uur


PRIJS

Open inschrijving workshop
20 euro p.p. individuele inschrijving