Kunst beter beleven

'Wat gebeurt er in deze afbeelding?' Dit is de centrale vraag tijdens de 'Kijken Beter Beleven' sessies. Tijdens de sessie ga je jouw waarneming van kunst verder ontwikkelen. Door stil te staan en de tijd te nemen om een kunstwerk goed te bekijken en daarover een interactief gesprek met anderen te houden, ga je het verhaal dat schuil gaat in een kunstwerk ontdekken. En dat niet alleen! Je ontdekt ook dat ieder vanuit eigen rugzakje met kennis, opvoeding, cultuur van waarden en normen kunst beleeft.

Onder de noemer: "Kunst beter Beleven" gaat kunstenaar en beeldend docent Ria Bernards met een kleine groep in gesprek om samen het verhaal in het kunstwerk te ontdekken en/of dat wat jij beleefd en ervaart . Tijdens het gesprek wissel je met elkaar uit wat je ziet, opmerkt, de interpretatie die je geeft aan wat je ziet en wat voor betekenis of gevoel het kunstwerk jouw geeft. Heel verrassend is het om dan te ervaren dat anderen wel eens een heel ander beeld hebben. En dat kan en mag er zijn!

Dus geen verhaal over de kunstenaar van het kunstwerk of de kunststroming. Dit is vaak een belemmering om kunst vanuit je eigen beleving te ontdekken. Kennis van kunst is dus niet nodig. Het gaat hierbij om de uitwisseling met elkaar en de ontdekkingsreis. Er bestaan geen goede of foute opmerkingen, ze zijn allen van waarde en geven de ander juist inzicht in jouw ervaring en beleving.

  • Leer aandachtig te kijken
  • Leer vertrouwen op je eigen waarneming en denkkracht
  • Wordt bewust van het feit dat je vanuit je eigen cultuur en ervaringen kijkt en beleefd.
  • Kennis van kunst is niet nodig

"Visual Thinking Strategies (VTS) is een beproefde leermethode, gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. De aanpak leert mensen open en zonder oordeel waarnemen, onderzoeken, luisteren naar- en voortbouwen op elkaar door te kijken naar kunstwerken. "( vtsnederland.org)

In een informele setting, met een bakje koffie/ thee, gaan we met elkaar het gesprek aan.

Graag tot ziens op één van onze meetings!

GROEP

Max. 15 personen

Open inschrijving workshop

DATA & TIJD

4 bijeenkomsten van 2 uur. donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Start: donderdag 4 april
11, 18 en 25 april


PRIJS

€ 50,00 per persoon voor 
4 bijeenkomsten. Reserveer en betaal via de online winkel hieronder.

Online winkel workshops

Categorieën