Zomerexpositie Elckerlyc 

Joris steekt de Draak

Tot eind augustus vindt in Elckerlyc de zomerexpositie van de Werckwinckel plaats.Deze keer worden de decorstukken die het toneelstuk 'Joris steekt de Draak' zo bijzonder sfeervol maakten, nog een keertje volop in het licht gezet.

Er is van alles te zien. Onder begeleiding van de Werckwinckel werkten leerlingen van alle basisscholen in onze gemeente een prachtig, bij hun school passend wapenschild levensgroot uit. Het koor, onder muzikale begeleiding van Maarten Jensen, verschool zich zo nu en dan achter de toneelmaskertjes. De impossante draak groeide onder de vaardige handen van Susan Wolters en Hanneke de Kroon, beiden docenten van de Werckwinckel, uit tot een imposant, angstaanjagend grommend gevaarte. De hoofdpersonen waren herkenbaar aan hun kleurrijk uitgevoerd hoofddeksel. Het leger, bestaande uit leerlingen van theaterdocent Anke Spierings, werd uitgerust met schilden en helmen. Mede door deze kleding, attributen en decor werd het een kleurrijk openlucht spektakel

Om iedereen alles nog eens een keertje goed te kunnen laten bekijken, heeft de Werckwinckel de corridor tot een sprookjesachtige geheel omgetoverd. Er is zelfs heuse merchandise verkrijgbaar in de vorm van tassen gemaakt van het spandoek en T-shirts met logo. Stuur daarvoor een mailtje naar dekroonkreatief@gmail.com. Tot eind augustus is dus te zien waar een gedroomde samenwerking tussen de verschillende Bikse culturele groeperingen toe kan leiden. In gedachten kunt u het geheel invullen met de bewegende beelden, die de spelers onder leiding van Jacqueline Franken tot leven brachten. Voor herhaling vatbaar.