Maak je eigen interieurontwerp

Donderdagochtend 9:30-12:00 uur

Ben jij graag met je interieur bezig? Een nieuwe kleur, nieuwe meubels, de accessoires veranderen? Maar loop je regelmatig vast dat je er geen goede eenheid in kunt krijgen? Of wil je meer weten over het vak interieurontwerper/stylist/ binnenhuisarchitect? Dan geeft deze cursus je een mooie start om hiermee aan de slag te gaan.

Tijdens de korte cursus interieurontwerpen leer je de basisbeginselen om een eigen ruimte in jouw woning vorm te geven. Zo starten we met het maken van een moodboard om je eigen stijl te ontdekken. Daarna gaan we een schaaltekening maken van de ruimte en leer je waar je op moet letten bij een indeling, zoals zichtlijnen en loopruimte. De lessen daarna wordt het pas echt leuk met het vinden van de kleuren, meubels die bij de sfeer passen en leuke accessoires om het geheel compleet te maken. Natuurlijk moeten we ook het licht niet vergeten, want dan komt pas alles goed tot zijn recht en kun je theater maken!

In de lessen krijg je veel uitleg en ga je aan de slag met de opdrachten. Na de les zul je ook thuis nog wat moeten doen, omdat bijv. meubels en accessoires zoeken meer tijd vragen. Denk aan 1 à 2 uurtjes

Na de cursus heb je inzicht hoe je een interieurontwerpplan maakt en heb je een plan voor één ruimte om aan de slag te gaan met het inrichten van deze ruimte. Ben jij digitaal ook handig, dan zijn programma's als floorplanner en sketch –up een leuke aanvulling om jouw ideeën uit te werken. Let op: hier wordt niet echt les in gegeven, maar kun je wel gebruiken evenals Pinterest en Powerpoint.

7 lessen: 1e les moodboard maken, 2e les plattegrond op schaal, 3e les Aanzichten en looproutes, 4e les: Werken met kleuren, 5e les meubels en accessoires zoeken, 6e les Wat kan er met licht, 7e les afronding en presenteren aan elkaar. Als het georganiseerd kan worden, kunnen we er ook een excursie van maken naar een woonwinkel om te kijken hoe zij dat doen.
PRIJS

€ 130,00 voor 7 lessenDATA & TIJD

Donderdagochtend 9:30-12:00
7 lessen om de week

Start 21 november


GROEP

Min. 6 personen


Onze docenten