Handletteren is de nieuwe trend in kalligrafie en kent vele leuke toepassingen. Op eigentijdse wijze ga je creatief vormgeven met letters, woorden en teksten. Je leert diverse lettertypen te schrijven, hoe je woorden meer uitdrukking kunt geven door een passend lettertype te kiezen en hoe je teksten daarmee mooi kunt vormgeven.

Je gaat aan de slag met een tekst, zelfgemaakt of een bestaande quote/ wens. Deze ga je in vier lessen vorm geven: accenten leggen in de tekst, lettertypen zoeken, compositie van de woorden en decoreren van de tekst. Deze kun je gebruiken voor wenskaarten, een gezellig schoolbord in de keuken, gedichten, quotes in een lijstje, menukaarten, T-shirts, tassen en wat je al niet meer kunt bedenken met teksten. Hiermee maak je elke keer weer verrassende creatieve persoonlijke kunstwerkjes waar je anderen blij mee kunt maken.

Tijdens de cursus van 4 lessen leer je diverse lettervormen te ontwikkelen en te schrijven en er een mooi geheel van te maken. Ook leer je eenvoudige tekeningen te maken die jouw teksten kunnen ondersteunen of decoreren om zo tot een mooie compositie te komen. Door te doen leer je veel en verbeter je ook je tekentechnieken. Je werkt met potlood, fijnschrijvers in diverse dikten, kalligrafische stiften, verf en penseel om te oefenen in het kalligraferen.


PRIJS

DATA & TIJD


GROEP

Min. 6 personen


Onze docenten