Fotobewerking

Bewerken tot perfectie

Cursus fotobewerking Lightroom/Photoshop

Start: 21 september 2021

Tijd: Dinsdagavond van 19.30-22.30 uur om de twee weken

Lessen 14

Cursisten: 8 tot 15 personen

Docent: Fred van Laarhoven

Kosten: € 192,00

Wil je meer uit je fotobestand halen en daarmee meer uit je hobby? Dan is de cursus Lightroom-Photoshop iets voor jou.

Adobe heeft met deze programma's toonaangevend gereedschap voor de fotograaf gemaakt waarmee foto's kunnen worden gecorrigeerd, gerepareerd, gemanipuleerd en/of verbeterd.

We kruipen in een bestand. Je leert te werken in lagen en alle essentiële aanpassingen te maken om je foto op een veel hoger niveau te brengen.
Afbeeldingsgrootte en resolutie, verschillen tussen JPG, Tiff en RAW, werken met Camera RAW, aanpassen belichting, kleuren en contrasten, elementen verwijderen of verplaatsen, verscherpen, lensfouten oplossen, teksten in brengen, selectie maken, panoramafoto's maken en het op de juiste manier omzetten naar zwart-wit. Het is maar een kleine greep uit de onderwerpen die aan de orde komen in deze intensieve en zeer leerzame cursus.

Je dient de beschikking te hebben over een goede laptop (Windows of MAC) met het, bij voorkeur Nederlandstalige, Adobe combi-pakket Lightroom, Camera RAW en Photoshop (± € 12,00 per maand bij Adobe.nl ) Het werken met oude CD-versies van Photoshop wordt afgeraden! Je foto's maak je met een spiegelreflex- of systeemcamera.

Je docent is een, zeer ervaren, gediplomeerd vakfotograaf. Een Algemeen Dagblad fotojournalist met bijna 40 jaar ervaring als fotograaf en eigenaar van een fotobedrijf.
Photoshoppen heb ik geleerd van de makers van het programma bij Adobe en op de meeste van je vragen zal ik antwoord hebben (en anders net zolang zoeken tot ik dat wél heb.)

We werken met de online CC versies van Lightroom-Photoshop waardoor ik je kan wijzen op de laatste nieuwe snufjes en toevoegingen. 


Met Photoshop bewerkte afbeeldingen

                                           Klik er op om het volledige beeld te zien