Een verrassende expositie van Carla van Gisbergen en Anita Evers 

Zaterdag 4 maart a.s. wordt in Elckerlyc om 14.00 uur de expositie van het werk Carla van Gisbergen en Anita Evers geopend. Beiden zijn een aantal jaren in hun teken- en schilderontwikkeling begeleid door Louis de Groot. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door saxofoonkwartet Tango & Zo.

Carla volgde een opleiding tot grafisch vormgever. Momenteel werkt ze als social worker met creatieve projecten. Zo runt ze o.a. een kleinschalige dagbesteding, waar mensen met een beperking zich op creatief gebied kunnen ontplooien. Daarnaast geeft ze ook les aan volwassenen. Carla combineert haar vrije werk met opdrachten.

In haar eigen werk maakt ze vooral gebruik van mixed media met gepoedercoat metaalplaat als basis, waardoor het kunstwerk ook geschikt is om buiten te hangen. Landschappen vormen voor haar een favoriete inspiratiebron. Haar werk is een samenvoeging van abstracte en realistische elementen. Het geeft haar fantasie de vrijheid om buiten de gebaande paden te treden. Daarnaast heeft ze zich bekwaamd in het schilderen van portretten.

Anita begon in 1992 met het tekenen van portretten in houtskool. Later kwam daar het werken in olieverf bij. Het resultaat is haast fotografisch. Een aantal van haar werken uit die periode laat ze ook op deze expositie zien. Om zich breder te ontwikkelen richt ze zich vanaf 2007 voornamelijk op het fotograferen. Ze volgde diverse cursussen en sloot zich aan bij een fotoclub. De ervaringen die ze opgedaan had bij het schilderen nam ze mee in het fotograferen. Haar foto's hebben juist iets schilderachtigs. Ze laat uitsluitend de camera het werk doen. Ook bij haar is het landschap is een favoriet onderwerp, waarbij haar gevoel voor het mystiek op een hele sterke manier tot uiting komt. Haar sublieme foto's van bloemen verrassen de toeschouwer. Mede door het afdrukken op speciaal papier hebben ze de doorzichtigheid van een aquarel. Zo bendarukt ze de verrassende teerheid van het object. In de loop der jaren sleepte ze met enige regelmaat verschillende prijzen in de wacht.

De expositie is van zaterdag 4 maart tot woensdag 12 april vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van Elckerlyc.