Digital Art

Leer hoe je het perfecte plaatje maakt met je mobiel of hoe je dat kan photoshoppen. Maak kunst met je camera. Of droom je van een eigen film maken? Schrijf je eigen script en teken je storyboard. Monteer fantastische muziek onder je film, animatie of stopmotion. Of maak samen een libdub of een podcast. Alles kan en nog veel meer.

PERFECTE PLAATJE MET MOBIEL

De meeste telefoons zijn uitgerust met mooie camerafuncties  Toch kan het lastig zijn om de perfecte foto's te schieten met je eigen mobiele telefoon. Waar moet je op letten om het perfecte plaatje te maken?

PHOTOSHOPPEN

Digitaal knippen en plakken met verrassende en originele resultaten.

LIGHTPAINTING

Je stelt een lange sluitertijd in op een fototoestel en ondertussen teken met licht in de lucht. In die tijd registreert het toestel alle bewegingen van het licht. Alle "sporen" van je licht zullen op de foto staan wat hele bijzondere resultaten oplevert.

MAAK JE EIGEN FILMPJE

Met je smartphone kun je een leuke video maken. Zorg ervoor dat voordat je begint met filmen, je exact weet wat je in beeld wil brengen. Zet eerst kort je scenario op papier. Welke boodschap geef je op het einde van je video mee? Een goed verhaal heeft een begin, midden en een slot.

STOPMOTION /ANIMATIE

Bij een stop motion filmpje maak je heel veel foto's, dan verander je iets heel kleins aan de opstelling en maak je weer een foto. Deze foto's plak je achter elkaar en dan heb je een filmpje gemaakt! Het kost veel geduld maar je krijgt een superleuk resultaat.  

LIPDUB

Een lipdub wordt gemaakt door een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf vervangen door die van het originele nummer. Er wordt meestal een draagbare geluidsbox gebruikt. De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continu shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw of school.