Creatief Textiel Atelier

De hieronder genoemde prijzen en aanvangsdata zijn een richtlijn, en kunnen gewijzigd worden. In augustus/september kunt u de definitieve gegevens op deze site vinden. 

Creatief Textiel Atelier

Start: 19 september 2022

Tijd: Maandagavond van 19.30 - 22.30 uur

Lessen: 12 lessen van 3 uur

Cursisten:  8 tot 15 personen

Docente: Ria Bernards- Koort

Kosten: € 177,00

Textiel is een benaming voor van alles dat buigzaam en vervormbaar is. In het creatief textielatelier kunt u zelf aan de slag met diverse textiele materialen en technieken. De docent begeleidt u bij het proces, de techniek en de vormgeving. Het onderwerp bepaalt u zelf . Dit kan ambachtelijk zijn of vrij werken , zoals het maken van kunstzinnige objecten.

Waar moet u dan aan denken?

Wilt u meer leren over mode, dan gaat u aan de slag met patronen en stoffen om kleding te maken of voor de meer gevorderden een prachtig (historisch) kostuum. U kunt ook denken aan accessoires als tassen, riemen en hoeden. U brengt uw eigen naaimachine mee en ontdekt de mogelijkheden.

Vilten is eveneens een mooie techniek voor zowel kleding als wandkleden en ruimtelijke beelden.

Lijkt het u leuk om een hoed te leren maken middels het trekken van materialen over een mal, laat uw fantasie dan maar los.

Daarnaast is het natuurlijk leuk om oude handwerktechnieken te gaan ontdekken en/of die te gebruiken of toe te passen op een eigentijdse wijze.

Door de gemêleerdheid aan interesses wordt het een ontdekfabriek met uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van een naaimachine en/of lockmachine van de docent.  

Voor vragen kunt u terecht bij Ria Bernards via Docenten.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via "lidmaatschap" onderaan deze pagina.