Basisfotografie

Trots zijn op jouw foto's

BASISCURSUS FOTOGRAFIE

Start: 16 september

Tijd: donderdagavond 

Om de 2 weken, t/m december in de oneven weken, van jan. t/m april in de even weken

Lessen: 14 lessen

Cursisten: 10 tot 15 personen

Docent: Fred van Laarhoven

Kosten: € 192,00

Fotografeer je ook bijna altijd op de P(rogramma) of A(utomaat) stand van je camera? Wil je de baas worden over je camera? Wil je écht leren fotograferen? Wil je sturing en/of ideeën opdoen? Je camera beter leren kennen en volledig handmatig fotograferen?

Dan is de basiscursus fotografie iets voor jou.
In 14 lessen krijg je de techniek onder controle en ga je bewuster kijken. Je oefent met techniek en krijgt de kennis om je hobby creatief uit te bouwen.

Al na enkele lessen merk je vooruitgang. Je krijgt inzicht in de techniek en gaat bewust kiezen voor sluitertijd, diafragma en ISO.
Is dit nu nog geheimtaal dan kom je in deze cursus aan je trekken. Je foto's gaan al snel meer bewondering oogsten.

Nodig zijn een digitale spiegelreflex- of systeemcamera met "manual" stand. Een statief is handig maar niet verplicht. Verschillende objectieven bieden je meer mogelijkheden, maar een goede zoomlens is ook prima. Een losse flitser geeft meer kracht maar ook deze is niet noodzakelijk. Heb je nog maar een objectief, geen flitser of statief. Wacht met ze aan te schaffen. Dat komt eventueel later.

De cursus raakt onderdelen die in vervolgcursussen worden uitgediept zoals bijvoorbeeld Lightroom/Photoshop. De onderwerpen zoeken we in Hilvarenbeek en directe omgeving.

De cursus wordt in de avonduren gegeven dus maken we studio-opstellingen waarmee de techniek kan worden toegepast zodat je daarna met de thuisopdracht aan de slag kunt.

Je docent is een, zeer ervaren, gediplomeerd vakfotograaf / Algemeen Dagblad fotojournalist met bijna 40 jaar ervaring als fotograaf. Ook het lesgeven is hem niet vreemd.