Glas

Astrid Ballijns

Astrid verloor haar hart aan het werken met glas. Dit begon onverwacht zo'n 20 jaar geleden toen er bij haar in de straat een aantal jaren 30 woningen gesloopt werden. Toen bleek dat ook de glas-in-lood bovenlichten niet gespaard werden, vroeg ze aan de bouwopzichter of ze deze uit de container mocht halen. Maar ja, wat moest ze met die kapotte ramen.

Nadat ze een korte cursus koperfolietechniek (tiffany) en een cursus glas-in-lood had gevolgd, heeft ze ook nog een korte beroepsopleiding gevolgd bij Antwerp Artistic Glass (AAG). Tijdens deze opleiding maakte Astrid een glas-in-lood naam voor de Sint Jozefschool in Schiedam. Uiteindelijk is ze bij de opleiding Master-Glass in Tilburg terecht gekomen. Tijdens die studie heeft ze 2 jaar stage gelopen bij een groot glasatelier in Zoetermeer. Hier werd vooral nadruk gelegd op techniek en snelheid. Uiteindelijk is Astrid haar eigen glasatelier begonnen. Toen ze vier jaar geleden verhuisde naar Weelde is ze hiermee gestopt.

Nu de storm rond de verhuizing is gaan liggen, staat ze te popelen om weer aan de slag te gaan met glas. Een eigen glasatelier vond ze leuk, maar soms ook eenzaam. Daarom gaat Astrid nu haar passie delen met jou bij de Werckwinckel.