Arts & Crafts

In deze categorie vind je allerlei materialen en technieken varierend van klei, verf, textiel tot afval, spekteen en glas. Overal kun je kunst van maken.

BOETSEREN/KERAMIEK

Lekker met je handen in de klei! Maak kennis met de meest gebruikte technieken voor het werken met klei zoals mallen gebruiken om schaaltjes te maken. Decoreer je werkstukken met glazuur.

BUITEN LANDSCHAP SCHILDEREN

Ken je Bob Ross? In zijn tv-programma's weet hij je bijna te hypnotiseren door zijn 'eenvoudige' manier van schilderen. Met zijn grappige uitspraken, dosis positiviteit en vloeiende halen weet hij elk doek om te toveren tot een indrukwekkend meesterwerk. We gaan buiten aan de slag  met verf op een wit canvas. 

GLASKUNST

Nadat we een ontwerp gemaakt hebben gaan we stukjes glas op maat knippen. De glasstukje kitten we op een houten achtergrond voor een blijvend mooi mozaik.

HOUTBRANDEN

Ontdek de kunst van houtbranden. Houtbranden is super leuk om te doen en het   is niet moeilijk. Iedereen gaat naar huis met een mooie plank.KUNST VAN AFVAL

Tover kapotte of weggegooide spullen om in prachtige sculpturen. Met een lijmpistool en een hoop rotzooi maak je fantastische Trash Animals.

SCHADUWTHEATER

Maak je eigen schaduwtheater.  Ontdek de magische wereld van licht en schaduw. Wat gebeurd er als we onze zelfgemaakte figuren laten dansen voor het licht? Samen maken we een verhaal op muziek. 


SPEKSTEEN

Wat is er nou leuker dan lekker hakken, schaven en schuren aan je eigen beeld of amulet? Speksteen is een zachte steensoort waarmee je serieuze kunstwerken kunt maken.

MACRAME

Leer je eigen bloemhanger knopen stap voor stap.

ACTION PAINTING

Leef je uit in de workshop Action Painting met lijf, hart en ziel. Bij deze workshop kun je zonder schildertalent aan de slag. Lekker je hoofd leegmaken en je uitleven in kleur. En ondertussen ontstaat er een uniek kleurig meesterwerk. 

MINDFUL TEKENEN

Zentangle is een kunstvorm, en tegelijkertijd een meditatie. Je ervaart een gevoel van totale ontspanning, gecombineerd met complete focus. 

PAPIER SCHEPPEN

We beginnen met het maken van papierpulp met behulp van oud papier. Daarna zoeken we buiten naar mooi materiaal uit de natuur, zoals zaden en bloemen. Dit is heel leuk om toe te voegen aan je handgeschepte papier. Dan gaan we met een schepraam papier scheppen en maken uniek handgeschept papier. 

MASKER MET GIPSVERBAND

Met de juiste benodigdheden en wat geduld kun je in korte tijd een gipsmasker maken. Je kunt je gemaakte gipsmasker vervolgens versieren met verf, veren en glitters