Glas in Lood

Laat u verrassen door het glas

Glas in Lood, Tiffany en Brandschilderen

Start: 30-09-2021

Tijd: Donderdagmiddag en donderdagavond

Keuze uit 4, 8, 12 of 25 middagen of avonden

Lessen: 25 lessen

Cursisten: 10 tot 12 personen

Docente: Anja van Aalen

Kosten: € 330,00

Glas in Lood is een eeuwenoud ambacht waarvoor de belangstelling groeiende is. Langzaam (her)ontdekt men de schitterende transparante kleuren en de mogelijkheden van het glas. Naast glas-in-loodpanelen met de traditionele patronen, ontdekt men steeds meer dat u ook prachtige moderne ontwerpen kunt maken. Door nieuwe ontwikkelingen binnen het glas worden andere toepassingen mogelijk.

Tijdens de cursus komen, in een creatieve, inspirerende en stimulerende omgeving, de basistechnieken van het ambacht aan bod. U leert stap voor stap het vervaardigen van een glas-in-loodpaneel.

Voor degenen die al ervaring hebben opgedaan met dit ambacht, zijn er genoeg mogelijkheden om zijn of haar kennis te verdiepen. Denk hierbij aan het restaureren van een oud paneel, het ontwerpen/ vormgeven van een nieuw paneel, het leren brandschilderen van werkstukken.

Het is mogelijk om het noodzakelijke beginner gereedschap voor ca.€ 90 via de docente te verkrijgen. U kunt het benodigde gereedschap natuurlijk ook zelf aanschaffen.

Laat U verrassen door de werking en de mogelijkheden van het glas, in samenspel met het licht.

Wanneer U belangstelling hebt voor een van deze cursussen reageer dan snel en schrijf U in. Voor alle drie de cursussen geldt dat er nog een beperkt aantal plaatsen open staat.

Voor vragen kunt u terecht bij Anja van Aalen via Docenten.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via "lidmaatschap" onderaan deze pagina.