Fusen

Een creatief begin

Fusen, Tiffany en Brandschilderen

Start: 30-09-2021

Tijd: Donderdagmiddag en donderdagavond

keuze uit 4, 8, 12 of 25 middagen of avonden

Lessen: 25 lessen

Cursisten: 10 tot 12 personen

Docente: Anja van Aalen

Kosten: € 330,00

Glasfusing is een eeuwenoude techniek die door de Romeinen al werd toegepast. Toen het glasblazen ontdekt werd, raakte glasfusing in de vergetelheid. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw is deze techniek nieuw leven ingeblazen door enkele glaskunstenaars die met deze techniek aan de slag gingen. Inmiddels zijn er programmeerbare glasovens ontwikkeld en verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is geworden om stukken glas op een gecontroleerde manier samen te smelten. Hierdoor is deze techniek ook bereikbaar geworden.

Glasfusing is een techniek waarbij meerdere stukken glas tot één nieuw stuk glas worden samengesmolten. Het glas kan op elkaar gestapeld worden, u kunt er glaspoeders in verwerken, maar het glas kan ook met allerlei materialen worden samengesmolten. Dit gebeurt door gecontroleerd met temperatuur en tijdsduur om te gaan.

Tijdens de eerste cursusavond leert u, in een gezellige en inspirerende omgeving, glassnijden en wat glas doet wanneer het op hoge temperaturen in de oven gaat. U maakt enkele proefjes, onderzetters of sieraden en krijgt informatie over het slumpen in/over mallen. In overleg met de docente, is het mogelijk om een eigen ontwerp/ idee uit te werken in glas. Het kan dus ook een wandobject of raamhanger worden.

Voor vragen kunt u terecht bij Anja van Aalen via Docenten.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via "lidmaatschap" onderaan deze pagina.