Beeldhouwen voor jongeren

Vul een subtitel in

Beeldhouwen voor jongeren

Start: bij voldoende deelnemers

Voor deze cursus zoeken wij nog een docent. 

Tijd:

Lessen: 10 lessen

Cursisten: 8 tot 15 personen

Docent: -

Kosten: -

Je kunt je, als je voor deze cursus belangstelling hebt, vrijblijvend melden bij de secretaris van de Werckwinckel, Wil Snelders, tel. 013-5051880, e-mail: snelwil@kabelfoon.nl.

Ook kun je voor vragen contact opnemen met de docente: 0497-592029, e-mail: ria.bernards@hetnet.nl

Steen lijkt een onmogelijk materiaal om mee te werken. Toch worden er prachtige beelden mee gemaakt. Het materiaal is ook niet altijd even hard als het lijkt. Zo zijn er vrij zachte steensoorten als Mergel en speksteen die het voor de beginnende beeldhouwer makkelijker maken om zijn/ haar ideeën uit te werken. Met eenvoudige materialen als houtvijlen, gutsen en raspen kun je al een mooie resultaten boeken. Speksteen heeft als voordeel dat het gepolijst kan worden tot een mooie zacht glanzende steen in tegenstelling tot Mergel en gasbeton dat je alleen kunt schuren.

Het lastige van beeldhouwen is dat materie weg moet halen om het beeld vrij te krijgen uit de steen. Je kunt dus niet zomaar even wat aanplakken, zoals bij keramiek.

Samen met de docent ga je op zoek naar het beeld dat verborgen ligt in de steen. Indien je al een afbeelding hebt van een beeld gaan wij op zoek naar een steen waar dit beeld qua volume uitgehaald kan worden. Sommige cursisten vinden het ook spannend om geïnspireerd te worden door de steen en zijn specifieke vorm en gaan van daaruit werken. Iedere cursist werkt dus op haar/zijn eigen wijze aan de steen onder begeleiding van de docent.

In de cursus leer je te kijken naar je omgeving en het ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Op de les zijn boeken aanwezig en verder kun je veel inspiratie opdoen op het internet, via boeken uit de bibliotheek en fotomateriaal van andere beeldhouwers. Zo zul je regelmatig op zoek moeten naar beeldmateriaal om jezelf inzicht te geven in bepaalde vormen, zoals bijv. mensfiguren en dieren.

Verder zul je ervaren hoe divers een ieder omgaat met zijn/haar visie, de techniek en het materiaal. Wil je kennismaken met beeldhouwen? Vind je het leuk al werkend in contact te komen met anderen en je ervaringen en inzichten te delen? Doe dan mee!

Bijkomende kosten: stenen (vanaf € 5,00/kleine steen), houtvijlen set, was, schuurpapier.

Kleding: schort of kleren die stoffig mogen worden.

Ben jij enthousiast om de cursus te geven neem dan snel contact op met Wil Snelders via Bestuur